Verslag onderlinge wedstrijd ’t Haartje 2024

Club wedstrijd mei 2024

Op de laatste ledenvergadering was het besluit gevallen, twee wedstrijden in 2024. Wedstrijd één voor de leden van ’t Haartje met een niet gecertificeerde hond.  De tweede wedstrijd nationaal met inschrijving van uitsluitend KPNV gecertificeerde honden van ’t Haartje en KNPV-honden uit heel Nederland.

Op tweede Pinksterdag meldden zich voor de eerste wedstrijd 15 teams bij de inschrijving. Vóór de start had Tineke namens het organiserende team, Marije, Marga en Tineke, in de kantine de laatste spelregels toegelicht om de wedstrijddag soepel en plezierig te laten verlopen. Geen woord te veel gezegd want de organisatie was erin geslaagd een vlekkeloos verlopende dag te organiseren en dat was niet eenvoudig. Startende honden in het KNPV-speurhonden traject, naast honden die al behoorlijk wat ervaring hadden samen te laten werken voor een mooi eindresultaat, hond en geleider.

De beschikbare velden waren genummerd 1 tm 3 en op ieder veld werd een onderdeel uitgewerkt van het aangepaste officiële KPNV-wedstrijdprogramma.

Veld 1 het appèl lopen

Isis met Thanos die samen hoog wisten te eindigen, in de categorie startende en nog niet gecertificeerde honden.

Veld 2 Speuren kleine voorwerpen

Klaas met Saga tevens de nummer 1 van de wedstrijddag

Op Veld 3 de toestellen.

Michelle met Tayo, de nummer 2 van de wedstrijddag

Marga met Duke, de nummer 3 van de wedstrijddag.

Na de gezamenlijke lunch, waar de eerste ervaringen uitvoerig werden gedeeld aan de tafels waar de lunch geserveerd stond, dank aan Joke en Mariska, werd het middag ingevuld met het zoeken naar twee grote voorwerpen en dat bleek op veld 3 een lastige te zijn voor de honden en geleiders door de windrichting. Maar niets weerhield de teams om een goed resultaat te behalen.

Veld 3 in de middag

Dragan gaat onverstoorbaar door met het zoeken naar de grote  voorwerpen

Team Dicky en Dragan.

Op veld twee werd op hetzelfde moment gezocht naar twee grote voorwerpen door de jonge en/of startende honden.

Nadat de disciplines door de teams waren doorlopen en afgerond, trok de jury zich terug in de serre om de scores te berekenen.  Voor het beeld: het wedstrijd deel was om 14.15 afgelopen en nu begon het lange wachten, 2 uur 15, op de einduitslag! Dit zorgde ervoor dat ogen werden gesloten dromend, van een overwinning.

De uitslag op 1 Klaas met Saga

                        2 Michelle met Tayo

                        3 Marga met Duke

Nadat felicitaties over en weer werden gedeeld, konden we terugkijken op een zeer geslaagde 1e onderlinge wedstrijd.

Wij danken alle deelnemende teams, jury leden, helpers en niet te vergeten de cateraars Joke en Mariska.

Mede namens Marije, Tineke en Marga

Tekst: Marc Hek

Foto’s Marcel Tuin